カテゴリ 重要度 ステータス 解決状況 登録日時 最終更新
ドキュメント解決済み修正済み2008-02-01 04:372008-02-15 03:26
 
テスター-Misc Reporters-担当者 ソースgottlieb.cpp
バージョン0.37b14発生バージョン修正バージョン0.122u5
フラグ旧BugIDqbert37b14gre1
セット qbert
セット詳細
 
概 要起動時に"Hello, I'm turned on"の声が出ない。
詳 細According to the story on coinop.org, Q*Bert (driver gottlieb.c) is supposed to say "Hello, I'm turned on" when it is powered up. This is not emulated. It's in the latest sample set from Dith (and you can hear in the sound test in the service mode). IIRC, MAME emulated the startup sound (as well as Q*Bert saying "Bye-Bye") a long time ago(probably about the time Dith updated the samples), but it is no longer there anymore. It is supposed to be there, however.

Update: The "Hello, I'm turned on" sound does play in service mode (its sound code is 28).

Another Update:I looked at a Q*bert instruction manual and this might be a clue to solve qbert37b14gre1. It states that when the game is powered-up there is a 10 second delay before attract mode starts. In qbert's MAME emulation the attract mode begins immediately. Maybe the "Hello I'm turned on" sound occurs during that 10-second absense?
Also, the manual states "Depressing any control button - The instruction set will now appear on the playing field and follow throughgame play and strategies". To me that means that during attract mode if you press and control button the instructions will be display on screen but that doesn't occur.
再現手順 
追加情報Posted by Kurushimi / The tECHIDNA / Randolph
 
添付ファイルdoc fileqbert37b14gre1.doc (2008-02-15 03:26)